Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

corrosie op remleidingen

Vraag gesteld door RonHague op 24 maart 2015

Vorig jaar is bij de APK i.c.m. onderhoudsbeurt de gehele onderzijde geïnspecteerd. Daarover zijn geen opmerkingen gemaakt. Wel is toen op voorstel van mijn garage (officieel Ford dealer) de gehele onderzijde opnieuw getectileerd. Onlangs is mijn auto weer APK gekeurd i.c.m. de jaarlijkse onderhoudsbeurt en heeft men corrosie op de achterste remleidingen geconstateerd. Op haar advies heeft de garage de corrosie weggehaald en wederom getectileerd (uiteraard tegen meerkosten dan de speciale beurt voor Fords, die ouder zijn dan 5 jaar) Is dit een bekend fenomeen? Als ik t.z.t. nieuwe remleidingen laat plaatsen, hoe kan ik die dan de komende jaren beschermen tegen corrosie? En hoelang gaan die dan weer mee? Ik rij slechts 3000 km/jaar. Mijn auto is inmiddels 17 jaar oud. Ford Scorpio 2.3 ghia combi.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Corrosie op remleidingen van 17 jaar is niet uitzonderlijk. Vaak is de oorzaak dat ze op een moeilijk bereikbare plek zitten waardoor er bijvoorbeeld niet rondom tectyl zit of dat de bescermlaag beschadigd is.

Als u de remleidingen laat vervangen en behandelen met tectyl kunt u er vanuit gaan dat deze weer minimaal een zelfde periode mee gaan.