Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeren op gehandicaptenparkeerplaats met onderbord

Vraag gesteld door vw1981 op 13 september 2017

Onlangs heb ik geparkeerd op een gehandicaptenparkeerplaats met onderbord. Op het onderbord staat een kenteken vermeld met daarbij maandag t/m vrijdag tussen 8.00-17.00 uur.
Ik heb mijn auto op deze plek geparkeerd buiten de aangegeven tijden (dus in de avond), maar helaas wel een boete ontvangen. Ik heb bezwaar aangetekend alleen heeft het openbaar ministerie aangegeven dat het bezwaar ongegrond is omdat het een gehandicaptenparkeerplaats betreft.
Ik ben er van uit gegaan dat het buiten de aangegeven tijden een algemene parkeerplaats betreft. Heeft iemand hier ervaring mee?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een boete gehad omdat u geparkeerd hebt op een gehandicapten parkeerplaats met een onderbord waar een maximale parkeerduur vermeld staat. Echter, u hebt buiten de aangegeven tijden daar geparkeerd.U vraagt zich af of dat kan kloppen.


1. Om die vraag goed te kunnen beantwoorden wil ik graag weten of het gaat om een parkeerplaats die voorzien is van een blauwe streep? Zo ja, of u gebruik hebt gemaakt van een parkeerschijf.

2. Hebt u er geparkeerd met een motorvoertuig op meer dan twee wielen?


***

Reactie van vw1981:

Beste Marika, de gehandicaptenparkeerplaats is niet voorzien van een blauwe streep. Ik heb een parkeervergunning voor de binnenstad en daar bevindt zich deze parkeerplaats ook (op een parkeerterreintje). Ik heb daar zelf met mijn eigen auto geparkeerd en een dinsdag om 20.20 uur is de boete uitgeschreven.
Zoals aangegeven staat er bij de parkeerplaats een onderbord met een kenteken en maandag/vrijdag van 8.00/17.00 uur.***

Reactie van Marika Oliviera:

Bedankt voor de aanvulling. Het is namelijk merkwaardig te noemen dat uw bezwaar ongegrond is verklaard omdat het een gehandicaptenparkeerplaats zou betreffen. Bij het voeren van een dergelijk onderbord op een gehandicaptenparkeerplaats kunt u namelijk buiten de aangegeven tijden, op het onderbord, parkeren als ware het geen gehandicaptenparkeerplaats meer is.

Indien u een rechtsbijstandverzekering hebt kunt u deze kwestie aan hen voorleggen. U zou eventueel ook de gang naar de rechter kunnen bewandelen.