Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stuurbekrachtiging Mazda 6 uit 2011.

Vraag gesteld door jangiena op 28 april 2016

Als ik met het stuur draai met lage snelheid, parkeren vooral, dan hoor ik een gebrom en voel trillingen aan de auto. Alleen als ik naar links draai. Er zit voldoende vloeistof in voor de bekrachtiging. Hoe komt dit en hoe is dit te verhelpen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over een trilling en bijgeluid vanuit de stuurinrichting van uw Mazda 6.

Opvallend is dat dit verschijnsel alleen optreedt wanneer u naar links stuurt. Bij hogere snelheden is dit probleem er kennelijk niet en komt het verschijnsel er pas in wanneer er maximaal bekrachtigd moet worden. Het lijkt er nadrukkelijk op dat de oorzaak in het hydraulische gedeelte van het stuurhuis gezocht moet worden. Het is net alsof bij het naar links sturen er iets van het hydraulische gedeelte hapert. De Mazda 6 had in het verleden nog weleens de reputaties van speling op het stuurhuis met met name rammelende geluiden op klinkerwegen. Dat acht ik in dit geval niet aannemelijk.

Misschien is het 'n poging waard de het stuurhuis te spoelen en de bekrachtiging weer afvullen met frisse olie. Dat is wel 'n klusje waar u misschien het beste voor naar de dealer kunt.