Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik ga weer naar Duitsland verhuizen en ga mijn auto meenemen.Met wat moet ik hierbij rekening houden?

Vraag gesteld door V D Kriesel op 1 oktober 2016

Ik ga over een maand weer naar Duitsland verhuizen en neem mijn auto natuurlijk weer mee. Ik had het begin 2014 al uit Duitsland meegenomen. Welke voorschriften moet ik qua afmelding in Nederland in acht nemen? Kan ik het voertuig gewoon eind van deze maand op een RDW loket afmelden en zonder kenteken naar Duitsland rijden of heb ik een 5 dagen kenteken nodig?
Alvast bedankt voor de reacties.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U wilt uw auto als verhuisgoed invoeren in Duitsland. Er zijn twee manieren om de registratie uit het Nederlandse kentekenregister te beëindigen. Die staan omschreven op de website van de RDW, het Centrum voor Voertuigtechniek en Informatie.
De eerste manier is de auto vooraf aanmelden voor uitvoer. Na de aanmelding kunt u met het Nederlandse kenteken deel II kunt u tot aan de grens rijden, het kenteken is niet geldig in het buitenland. "Vraag bij de buitenlandse instanties na of u met het voertuig in het betreffende buitenland mag rijden." schrijft de RDW.
Eenvoudiger in dit geval is uitvoeren van de auto die al in het buitenland is. Hoe dat in zijn werk gaat, staat ook op RDW.nl.