Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verlichting Fiat Panda Twinair turbo 85 Lounge uit 2012 valt soms tijdens het rijden spontaan uit

Vraag gesteld door Fiat driver op 12 september 2017

We hebben een Fiat Panda twinair turbo 85 lounge uit 2012. Sinds kort valt de verlichting onder het rijden spontaan enkele seconden uit, waarna de verlichting automatisch weer aan gaat. Dit is ook zichtbaar op het dashboard, omdat de verlichtingstekens ook wegvallen. Het probleem doet zich niet altijd voor, maar we willen dit probleem wel opgelossen omdat we het licht niet vertrouwen en nu met de donkere dagen op komst is dat niet fijn. Wat kan dit probleem veroorzaken en wat zouden ongeveer de kosten zijn om dit probleem op te lossen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

De verlichting van uw Fiat Panda uit 2012 valt soms uit tijdens het rijden en u vraagt wat de oorzaak kan zijn en wat ongeveer de reparatiekosten kunnen zijn.

Het soms uitvallen van de verlichting kan vele oorzaken hebben. De oorzaak is het beste te vinden als de verlichting niet werkt.

Oorzaken kunnen zijn: slechte massa verbinding, stekkerverbindingen vervuild, lichtschakelaar, draadbreuk enz.

Preventief kunnen stekkerverbindingen en massa aansluitingen gereinigd worden. Als het probleem zich blijft voordoen zal er verder onderzoek naar de oorzaak noodzakelijk zijn.

De kosten voor het reinigen van stekkerverbindingen en massa aansluitingen zijn te overzien. Als er verder onderzoek noodzakelijk is kan niemand zeggen hoeveel tijd hier in gaat zitten en zal dat op uurtarief gaan.***

Reactie van avolgers:

Mijn Fiat Panda van hetzelfde bouwjaar heeft een gelijk probleem. Kunt u nagaan of het probleem van "Fiat Driver' 12-09-2017 is opgelost en op welke wijze?
De garage zegt gemakkelijk 'dat is de schakelaar, kost €.347,--'.
Echter geen garantie dat dit ook het probleem oplost.***

Reactie van Jos van der Drift:

De oorspronkelijke vragensteller krijgt een bericht van uw aanvullende opmerking/vraag. Hopelijk volgt er een reactie.***

Reactie van Fiat driver:

Beste avolgers,

De auto is in onderhoud bij de Fiat Dealer en daar heb ik dit probleem ook laten verhelpen, want het is inderdaad geen pretje als op onvoorspelbare momenten de verlichting uitvalt. Het probleem zat hem inderdaad in de stuurkolomschakelaar. Deze is vorig jaar vervangen, ik heb de nota erbij gezocht en ik betaalde € 231,70 incl. BTW voor deze reparatie. Voor de schakelaar betaalde ik € 190,56 en aan arbeid € 41,14. Sindsdien is dit probleem verholpen. Ik vindt het wel een enorm prijsverschil en ik kan me niet voorstellen dat deze schakelaar dit jaar zoveel duurder geworden is.