Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing aan throt body (gasklep) Opel Antara 3.2 6.Cyl.

Vraag gesteld door hwnaj op 21 juni 2018

Auto uit 2007 altijd bij Opel onderhouden 200.000 op gas nooit problemen .Nu ( ik denk na wasstraat bezoek boven gedeelte motor was nat anders nooit ) ANWB langs geweest na bezoek wasstraat omdat motor onregelmatig liep ( niet harder dan 30/40 km)en de volgende dag voor jaarlijkse onderhoud naar dealer moest maar niet goed liep volgende dag op transport naar dealer gezet .throt body kapot door rijden op lpg ( zit er al 5 jaar in ??)nooit problemen . LPG door officiële PRINS dealer laten plaatsen . Kan dit voorkomen met LPG rijden?? ( ik denk koud/warm wasstraat en straalspuitwater dacht ANWB monteur ook ).Mvgr

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een defect aan het gasklephuis van uw Opel Antara.

Het gasklephuis is een relatief gevoellig onderdeel waarbij er niet per definitie een relatie hoeft te zijn met het rijden op LPG. Er zijn merken die wat dit onderdeel betreft best berucht zijn, maar met twee ton op de teller kan een dergelijk onderdeel best de geest geven.

Het verband met de wasstraat vind ik lastig. Daar gaan dagelijks tal van auto's doorheen maar gevolgen voor het gasklephuis zou wat mij betreft hooguit een incident kunnen zijn. Maar zoals gezegd, het gasklephuis is een storingsgevoelig component, zónder dat er een relatie met LPG hoeft te zijn.