Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

kras huurauto zelf laten herstellen

Vraag gesteld door Fanemaet op 25 augustus 2018

Hallo, tijdens mijn vakantie in Italie is er een miniscuul krasje (ten grootte van 2 speldeknoppen naast elkaar) op de bumper van mijn huurauto gekomen. Voor de schade is geen verzekering afgesloten, het is ook onduidelijk hoe de schade er gekomen is. Alhoewel er meer schade was op de bumper toen ik de auto bij het verhuurbedrijf ophaalde, ben ik bang dat de de kosten voor het overspuiten van de gehele bumper in rekening zullen worden gebracht. Het betreft een bekend verhuurbedrijf (Sixt), maar ik weet niet of dat verder nog in mijn voordeel werkt. Ik vraag me af wat ik nu het beste kan doen, afwachten wat het verhuurbedrijf achteraf zal zeggen, of bijv bij de lokale carglass dit voortijdig dmv spot repair laten oplossen.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een auto gehuurd in Italië. Er zit een hele kleine schade aan de bumper. U vraagt of u dit zelf kunt laten wegwerken.

Als u een auto huurt moet u deze in dezelfde staat terugbrengen. Eventuele schade is, afhankelijk van eventuele voorwaarden en verzekering, voor uw rekening. U mag geen werkzaamheden aan de auto laten uitvoeren zonder overleg met het verhuurbedrijf.

In uw geval beschrijft u een hele kleine kras op een bumper waar al schade op zit. De vraag is of deze schade zal worden gezien als deze zo klein is als u omschrijft.

U zou langs een poetsbedrijf kunnen gaan om te kijken wat zij kunnen doen. Als er echt gespoten moet worden en dergelijke dan mag u dat niet doen zonder overleg met de verhuurder. Kan de schade eenvoudig worden weggepoetst dan zou dat een mogelijkheid kunnen zijn. Mocht daar echter iets bij misgaan, dan bent u daar wel verantwoordelijk voor.