Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Camper omkeuren van n1 naar m1 dus van bedrijfsauto met kamp.inr.naar personenauto met kam.inr. houd ik dan kwarttarief?

Vraag gesteld door Weimpie op 20 oktober 2016

Ik wil bij de rdw mijn camper volkswagen t4 om laten keuren van op het kenteken vermelde bedrijfswagen met kampeerinrichting dus N1 naar personenauto met kampeerinrichting M1 dit is mogelijk voor 55 euro dit ivm de milieuzone van amsterdam waar ik met de bedrijfsbus (camper)niet in mag maar met dezelfde bus gekeurd als personenauto wel,idioterie ten top!,ik heb de motorrijtuigenbelasting gebeld hierover of ik mijn kwartaaltarief behoud en krijg nergens duidelijk antwoord,de een zegt er veranderd niets,de ander zegt u raakt uw kwarttarief kwijt,het wordt een personenauto,de rdw weet hier ook niets over te zeggen.Op het volkswagenforum heb ik al van verschillende mensen gelezen dat het gelukt is maar andere kampen weer met hardnekkige veel te hoge aanslagen van de wegenbelasting,ik wil dit vooral zeker weten want ik betaal nu 35,00 euro per maand en anders 400,00 per 3 maanden

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het behoud van het kwarttarief MRB wanneer uw camper wordt gekeurd als N1 dus op basis van een personenauto.

Wanneer de auto voldoet aan de fiscale inrichtingseisen die daar voor gelden lijkt het mij dus géén probleem. Zie ook de Overgangsregeling 1 mei 2002 waar misschien uw T4 onder valt.

U zult dan wel een Verzoek motorrijtuigenbelasting bijzonder tarief moeten aanvragen en kan het zijn dat u moet aantonen dat het motorvoertuig aan de voorwaarden voldoet d.m.v. foto's.