Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

3 autostoeltjes op de achterbank

Vraag gesteld door Wokkels op 19 januari 2016

Wie heeft een tip voor veilig vervoer van 3 kinderen (4, 3, en 1 jaar) op de achterbank van een Volvo XC60? We hebben 2 autostoeltjes en een zitverhoger ertussen gepropt. Een zitverhoger met rugleuning heeft de voorkeur, maar dit past niet. Daarnaast kun je nu nauwelijks bij het gordelbevestigingspunt komen, waardoor kind van 4 steeds maar onder de gordel door moet kruipen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt hoe u het beste 3 kinderen in een kinderbeveiligingsmiddel kunt vervoeren op de achterbank.

Eigenlijk is er géén betere optie dan de manier waarop u het nu doet. Het is al erg lastig om drie zitjes op één rij op de achterbank te krijgen. En de oudste in het midden op een zitbooster zonder rugleuning is wellicht wat beschikbare ruimte de enige optie. Met een gordelverlenger wordt de bereikbaarheid van de sluiting wellicht een stuk makkelijker maar formeel zijn deze echter niet toegestaan.

Het vervoeren van drie kinderen in een zitje op de achterbank is per definitie gedoe. Ik kan in uw situatie geen gouden tip bedenken waardoor het veilig vervoeren van uw kinderen net wat praktischer verloopt. Behalve dan vooral geen haast hebben.