Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

trilling in nieuwe auto, moet ik dat accepteren?

Vraag gesteld door autoignis op 29 augustus 2018

Ik heb een nieuwe , half jaar nu, suzuki ignis. Er zit een storende trilling in. De dealer heeft 2 x gebalanceerd en kan verder niks doen. Ze beweren nu dat het auto-eigen is en het aan de constructie ligt. In veel testverslagen van de ignis heb ik niets gelezen over auto-eigen trillingen. Ik wil dit eigenlijk niet accepteren. Hoe beoordeelt u dit?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of u trillingen in uw nieuwe Suzuki Ignis moet accepteren.

Ik ken het verschijnsel niet en kan niet beamen dat het een producteiegenschap is. Het beste is in zo'n geval een vergelijkbare Ignis in te zetten als referentie. Wanneer de dealer beweert dat dit product-eigen is zal de beschikbare demo dit ook moeten doen. Misschien kunt u die uitdaging aangaan met uw dealer. Trilt deze niet; dan hoort het er niet in te zitten.

Natuurlijk zijn er nog vervolgstappen te bedenken zoals een expertise bureau inschakelen of naar de Geschillencommissie of misschien een rechtsbijstandsverzekering. Maar de opmerking ''auto-eigen'' horen we vaker nadat men geprobeerd heeft het verschijnsel weg te krijgen. Toen was het kennelijk niet ''auto-eigen''. Maar voordat u een langere weg inslaat zou u éérst kunnen proberen met de dealer af te spreken te rijden met een vergelijkbare Ignis. Dat schept in ieder geval helderheid over een al dan niet aanwezige producteigenschap.

Zie voor eventuele vervolgstappen ook ons Stappenplan klachten na aankoop.