Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

kapot differentieel volvo xc 60

Vraag gesteld door Ludzer op 18 oktober 2018

volvo xc60. Bij 188.000 km in Belgie auto met caravan met veel lawaai en gebonk binnen enkele meters tot stilstand op de grote weg. Plotseling op vlakke weg bij 92km op cruise control. Differentieel (achter) totaal kapot. Op transport naar garage in Nederland. Hoe reeel is het te veronderstellen dat een revisie eind mei van een lager in het differentieel (bij 183.000 km) hiervan de oorzaak is. Wat mag je in dit geval van de (vak)garage verwachten.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een defect differentieel bij uw Volvo XC60.

Wanneer afgelopen mei en 5.000 km geleden er een differentieel lager is vervangen is het logisch dat u daar de oorzaak zoekt. Formeel heeft u 3 maanden garantie op een dergelijke reparatie, maar is er ook sprake van wettelijke garantie wanneer je van een dergelijke reparatie een langere levensduur zou mogen verwachten.

Natuurlijk zal het differentieel en het gebrek nog nader bekeken moet worden of er een relatie is met de eerdere ingreep. In zo'n geval zou u de garage inderdaad aansprakelijk kunnen stellen op basis van conformiteit. U had immers een langere levensduur van het differentieel mogen verwachten na de ingreep in mei.