Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

fiat idea 1.4 motormanagement lamp blijft branden garage weet het denk ik niet meer,weet iemand raad.

Vraag gesteld door Ben Zine op 14 maart 2017

bij een autobedrijf heb ik een fiat idea 1.4 uit 2004 kmstand 84000 gekocht, na een paar dagen begon het motormanagement lamje te branden en kreeg ik in de display "motor defect" te zien, omdat ik de auto nog maar pas had wilde het bedrijf de storing voor mij verhelpen,zijn neef heeft een garage naast het autobedrijf en die zou er naar gaan kijken, ik ben opgebeld dat de boel gereset was en het lampje was uit, 5 dagen was ik blij toen begon de lamp weer te branden en kreeg ik in het display weer te zien motor defect, de garage heeft toen weer de auto uitgelezen bleek storing gasklephuis,hij heeft het gasklephuis vervangen maar storing bleef, weer een ander gasklephuis er op storing bleef gasklephuis op nieuw in leren lukte niet,toen is hij met de fiat naar de dealer gegaan die heeft het gasklephuis opnieuw in geleerd en ja lampje was uit, heel blij grote taart gekocht voor het autobedrijf voor de goede service duizend maal dank, naar huis gereden met de auto alles goed een uur later wil ik naar de winkel en gaat het#$*&?^;"lampje weer branden, ik heb het bedrijf weer op de hoogte gesteld ,en die vertelde dat ik een week lang maar moet gaan auto rijden want dat zou het lampje misschien wel uit gaan ,trouwens de motor van de auto loopt gewoon goed, zo als altijd , trekt goed op ,hapert niet. ik zie de auto volgende week wel weer bij de garage staan want dat lampje zal niet vanzelf uitgaan vrees ik. het siert het autobedrijf om mij telkens kosteloos te helpen. omdat ik geen garantie heb afgesloten. maar ik ben bang dat aan die goedheid eens een einde komt. ik heb ook de fiat dealer opgebeld en mijn vraag uitgelegd wat het zou kunnen zijn, de dealer zegt dat het met grote kans een defecte ECU is, ik heb deze bevindingen aan het bedrijf doorgegeven en die geloven daar niet in mocht het lampje volgende week 21maart nog steeds branden dan gaan ze kijken naar een kabel breuk, weet iemand raad wat het probleem kan zijn, daar zou ik heel dankbaar voor zijn, en zou gewoon door rijden geen verdere schade aan mijn auto kunnen veroorzaken?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Een paar dagen na aanschaf van uw Fiat Idea uit 2004 ging het motormanagement lampje branden. De verkoper doet zijn best maar kan het probleem niet vinden. U vraagt wie een oplossing weet en of het kwaad kan om met een brandend lampje door te rijden.

Alleen onderzoek kan de oorzaak van het branden van het lampje aan het licht brengen.

Aan de hand van de storingscodes die aanwezig zijn in de ECU is een zoekrichting te achterhalen.

De verkoper zal het probleem voor u moeten oplossen. Als de garage de oorzaak zelf niet kan vinden kan mogelijk een GMTO diagnosespecialist hem op weg helpen.

Door blijven rijden met een brandend lampje is geen goed idee, afhankelijk van de oorzaak van het branden van het lampje kan er zeker (grote)schade ontstaan.