Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Anwb Dashboard: Autokosten werkt niet bij inbrengen nieuwe Volvo XC40

Vraag gesteld door Martinus Robertus op 1 februari 2018

Ik wil een afschrijvingsprognose voor de nieuw aan te schaffen Volvo XC40 T4 Benzine Geartronic Momentum en/of R. Design.
Ik loop vast als ik de gegevens wil inbrengen in de ANWB Dashboard: Autokosten. Wat te doen ?
Koop ik een jong gebruikte XC60 2015 met 16000 km voor 45000 of beslis ik voor een nieuwe XC40 voor 45000 euro ?
Ik had gehoopt dat Dashboard van ANWB mij hiermee zou kunnen ondersteunen in berekening kosten voor dit dilemma!

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U wilt de autokosten berekenen van de nieuwe Volvo XC40.

De auto is op dit moment nog niet leverbaar. Hij kan al wel besteld worden, maar levering vindt plaats vanaf april 2018. In onze database heeft de prijslijst ook een ingangsdatum van april 2018. Daarom is de Volvo XC40 nog niet te berekenen. Wij doen ons best om dat te verhelpen. De auto is tenslotte ook al vanaf januari dit jaar te bestellen.

U vraagt welke auto gunstiger in afschrijving zal zijn, een 2015 XC60 of een nieuwe XC40, allebei voor dezelfde aanschafprijs. Alles wijst erop dat de XC40 gunstiger zal zijn in afschrijving. Een XC60 uit 2015 is van het vorige model. De occasionprijzen liggen nu nog hoog maar de prognose is dat de afschrijvingslijn een extra dalende lijn gaat inzetten. Een XC40 zal langere tijd stabiel blijven, er is voorlopig wel vraag naar het nieuwe model. Ook in de overige kostenposten belasting, verzekering en waarschijnlijk onderhoud is een XC40 eerder gunstiger dan een XC60 dan ongunstiger. De auto is lichter en heeft een lagere catalogusprijs.