Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

wat is de actieradius van de Kia Soul volgens ANWB?

Vraag gesteld door DurkFekkes op 12 januari 2018

Ik wil weten wat de actieradius van de Kia Soul volgens de ANWB is.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt wat de actieradius is van een KIA Soul volgens de ANWB.

Ik ga er vanuit dat u de Soul EV bedoelt.

Het verbruik van een auto en dus de actieradius van een auto is sterk afhankelijk van de omstandigheden. Bij een elektrisch voertuig hebben de omstandigheden meer invloed dan bij een benzine of diesel versie.

ANWB heeft een praktijktest gedaan naar de actieradius van elektrische auto's. Op de website kunt u deze praktijktest vinden.

Leest u wel de omstandigheden waaronder deze praktijktest is uitgevoerd.***

Reactie van DurkFekkes:

Wij rijden sinds november in de Kia Soul en kunnen 130-150 km op een volle accu rijden. Wij bekeken het filmpje dat u hebt geadviseerd over de megatest van 11 ev's en zagen dat deze auto zelfs 240 km kan halen. Aangezien dit niet strookt met onze ervaring vragen wij ons af hoe dit met de andere geteste auto's is gesteld. Halen deze wel de door de ANWB gevonden actieradius? Ik doel hierbij met name op de Hyundai Ionic electric. Kennissen van ons suggereerden dat de ANWB door bepaalde automerken wordt betaald. Ik hoop van harte dat dit niet het geval is.***

Reactie van Leo Ruijgrok:

U twijfelt aan de resultaten van onze praktijktest.

Ik kan u garanderen dat ANWB volkomen onafhankelijk is en alle auto's tijdens de test de opgegeven kilometers hebben gehaald zoals omschreven in de test.
De testomstandigheden staan er bij vermeld.
We hebben alle auto's zo zuinig mogelijk gereden met zo min mogelijk verbruikers aan, dus zonder airco en met gesloten ramen in de maximale regeneratiestand en zo min mogelijk stoppen. Bij normaal dagelijks gebruik zult u dit dus niet halen.