Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toyota Yaris bromtoon bij ±3000 toeren

Vraag gesteld door jan pieter zoon coen op 28 december 2017

Mijn vraag is dus wat kan dit zijn? Het gaat om het motor toerental niet de snelheid, zowel dealer als importeur stellen zich laconiek op. Men noemt het een producteigenschap als dat zo is ben ik dus niet de enige en verwacht je een antwoord waar je wat mee kan, niet dus. Er zit onder de auto niets los hitteschildjes uitlaat of wat dan ook. Als er iemand is die dit herkent hoor ik dat heel graag.
Met vriendelijke groeten,
Pieter

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Toyota Yaris heeft een motorische brom rond de 3000 rpm.

Ik herken het omschreven geluid niet als een eigenschap van de Toyota Yaris. Ook in testverslagen kom ik dit niet als punt van kritiek tegen.

Vermoedelijk betreft het een Yaris die u recent nieuw heeft aangeschaft en dat daarom ook de importeur er bij betrokken is geweest. Om vast te stellen of dit een gebrek is óf een producteigenschap, zou een Yaris van een vergelijkbaar type hierover uitsluitsel moeten kunnen geven. Wanneer een overeenkomstige Yaris rond dit toerengebied géén brommend geluid afgeeft betreft het dus iets dat exemplarisch is, en is er wat mij betreft sprake van een gebrek. Ik weet niet of deze optie al benut is maar dat zou een verhelderende conclusie kunnen opleveren.

Wanneer andere Yaris gebruikers dit herkennen hopen wij uiteraard op een aanvullende reactie.