Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

parkeerboete op Madeira ( Portugal)

Vraag gesteld door Wicootje op 9 juni 2018

Hallo, Ik heb een parkeerboete gehad omdat mijn gekochte parkeerkaartje ondersteboven voor de voorruit lag. Hierdoor was de tijd van parkeren niet te lezen. Mijn parkeertijd was 1 uur en ik was binnen een half uur terug bij de auto. Eigenlijk is de boete ( van 2 euro) dus onterecht. Ik wil nu de boete wel betalen maar het betreft hier een huurauto uit Madeira ( Portugal) Mijn vraag is waar en hoe ik de boete kan betalen? Moet ik b.v afwachten totdat ik de boete thuis krijg via het verhuurbedrijf of moet ik de boete zelf aan het verhuurbedrijf betalen?. De boete moet in ieder geval binnen 15 dagen worden betaald. mvg Wilco Nooijens

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een auto gehuurd in Portugal. Omdat u uw parkeerkaartje niet zichtbaar onder de voorruit hebt gelegd, hebt u een boete gekregen. U vraagt zich nu af of u het beste kunt betalen.

Indien er op de bon de mogelijkheid wordt geboden om te betalen dan zou u er voor kunnen kiezen om het bedrag rechtstreeks te voldoen. Als het enkel een aankondiging is van een beschikking dan dient u te wachten totdat u de naheffing parkeerbelasting thuis gestuurd krijgt. Let er wel op dat het verhuurbedrijf administratiekosten in rekening mag brengen omdat zij uw gegevens door dienen te geven aan de Portugese autoriteiten.

Meer informatie over boete in het buitenland vindt u op onze website.