Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

(Onderhouds) historie voertuig

Vraag gesteld door Thedius op 9 augustus 2018

Goedemorgen
Omnlangs een 2e hands Toyota Verso gekocht welke is geïmporteerd uit Duitsland. De verkoper gaf aan dat er een OHD boekje bij aanwezig was, helaas niet gekregen.
Kan ik op een of andere manier de historie van deze auto vinden, bv km stand, schade

Graag uw reactie

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de onderhoudshistorie van een uit Duitsland afkomstige Toyota.

Misschien moet u er wat nadrukkelijker op aandringen dat de belofte was dat er een onderhoudsboekje bij zou zitten. Dat is toch min of meer de toegang tot het Duitse verleden. Het boekje laat niet inhoudelijk zien wat de onderhoudshistorie is maar wel welke dealer daarvoor verantwoordelijk was en de kilometerstanden ten tijde van de beurt. Met hopelijk dan nog een vermelding van het Duitse kenteken kan de betreffende Duitse dealer best een onderhoudsuitdraai maken van de uitgevoerde onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

Zonder deze info houdt het dan al snel op. Op internet wordt wel aangeboden om tegen betaling via het chassisnummer het e.e.a te checken. Misschien lukt het op deze wijze een beeld te krijgen van de kilometerhistorie en eventueel schade verleden. Wij hebben géén ervaring of dat echt iets oplevert maar misschien is het de poging waard. Zie de pagina Chassischeck.