Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderbreken regenereren roetfilter

Vraag gesteld door Brt63 op 9 december 2018

Heb mijn Ford Custom onlangs naar de garage gebracht met ( verwachte ) roetfilterproblemen. Na het o.a. vervangen van de gloeibougies heeft de garagist mbv zogenaamde additieven en middelen de roetfilter willen laten regenereren, echter heeft hij sávonds dat proces onderbroken voordat het voltooid was. Een km of twaalf van de garage kreeg ik wederom dezelfde melding terug met als gevolge het terugvallen in de noodloopregeling. Mijn vraag kan het onderbreken van het regenereer proces is een oorzaak zijn hiervoor?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een vraag over het regenereren van een Ford diesel.

Uw garage wilde het roetfilter geforceerd regenereren maar heeft het proces voortijdig afgebroken.

Korte tijd later kreeg u wederom een foutmelding en ging de motor in noodloop. U vraagt zich af of het onderbreken van het proces de oorzaak kan zijn.

Als een regeneratieproces niet wordt volbracht zal de computer zelf een nieuwe poging starten. Als het roetfilter verstopt is of er is een probleem in het regeneratieproces zal de melding terugkomen.

U geeft geen kilometerstand of motortype op maar op een gegeven moment zal een roetfilter vervangen moeten worden of opengemaakt en het achtergebleven as verwijderd moeten worden.