Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koopovereenkomst Annuleren

Vraag gesteld door Cas55 op 15 januari 2018

Na het onderteken van een koopovereenkomst (zaterdag) bleek bij thuiskomst dat het niet mogelijk was een parkeervergunning te krijgen voor een 2e auto. Dit was tijdens de aankoop niet bekend helaas. In de koopovereenkomst is opgenomen de standaard zin m.b.t. recht om 15% van de catalogusprijs in rekening the brengen. Ik vraag mij af hoe je op een goede manier de verkoper (Off. Skoda dealer) kan verzoeken de koop te annuleren. De auto is as. zaterdag gereed voor aflevering. Graag uw advies over hoe te onderhandelen over deze ontbinding.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een koopovereenkomst ondertekend voor de levering van een auto. Echter, u wilt annuleren en vraagt zich af hoe u kunt onderhandelen over deze ontbinding aangezien er annuleringskosten van 15% betaald dienen te worden.

Als u eenmaal een overeenkomst hebt gesloten kunt u deze alleen annuleren. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. Als het een Bovag garage betreft staat in de algemene voorwaarden dat u in dat geval 15% van de aankoopprijs als annuleringskosten bent verschuldigd. Is de garage niet bij de Bovag aangesloten dan zult u de voorwaarden van het bedrijf zelf moeten nakijken.

Meer informatie over koop annuleren vindt u op onze website.