Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toekomst moderne, schone diesel met Euro 6 vignet?

Vraag gesteld door WimHM op 9 april 2018

Overweeg aanschaf nieuwe auto dan wel jonge occasion. Occasions vooral in Duitsland aanwezig, m.n. ook in het dieselsegment.
De schoonste diesels voeren eurovignet 6 (zover mij bekend) en lijken voorlopig te ontsnappen aan restrictieve maatregelen (verbod toelating binnensteden etc.) Moet ik ook de modernste dieseloccasion met vignet 6, roetfilter etc. mijden om niet over 2-5 jaar al geweigerd te worden in stadscentra? Graag advies hierover.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt advies over de aanschaf van een auto op diesel in verband met de huidige milieuzones in Europa.

Duitsland staat op het punt een blauwe milieusticker in te voeren. Vooral wat betreft voertuigen met een dieselmotor staat nog niet exact vast welke voertuigen in aanmerking komen. Emissiestandaard 6 is onderverdeeld in standaarden 6b, 6c en 6d, waarbij nog niet zeker is welke een vereiste zal worden voor de blauwe sticker.

Op internet staat veel informatie over milieuzones in Duitsland, ook over de eventuele komst van een blauwe milieusticker (emissie standaard 6)

Als u kiest voor diesel is emissiestandaard 6d de zwaarste norm. Hoelang alle steden toegankelijk blijven voor deze auto's is niet met zekerheid te voorspellen.

Tevens is niet te voorspellen in welk tempo de steden een blauwe zone zullen invoeren.