Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hogere private lease verzekering door plaatsen trekhaak?

Vraag gesteld door SpookyPaul op 5 juli 2017

Ik heb een trekhaak laten plaatsen door de dealer aan mijn private lease auto.
Nu heb ik vooraf een prijsindicatie gehad, waarin geen woord gezegd werd over een verhoging van de verzekering.
Nu achteraf wijkt het maandbedrag af van de indicatie door een aangepaste verzekering, naast nog een extra kentekenplaat, maar dat is natuurlijk niet significant.

Nu vind ik het dus erg raar om het zo maar te zeggen dat 1) er in de prijsindicatie er geen woord gerept werd over de hogere verzekering (lijkt me dat ik niet de eerste ben) en 2) is het uberhaupt mogelijk dat een verzekering hoger wordt door het plaatsen van een standaard door de dealer geplaatste trekhaak???

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of het mogelijk is dat de premie voor de verzekering hoger wordt na het plaatsen van een trekhaak.

Deze handelswijze in de markt herkennen wij niet. Over het algemeen werkt het zo dat het toevoegen van een optie op twee manieren kan worden betaald:

  • -Verrekening met de maandelijkse leaseprijs. Als de optie voor een trekhaak bijvoorbeeld €15,- per maand kost, gaat de leaseprijs ook met €15,- omhoog. Daar zit dan alles al in verrekend door de leasemaatschappij.
  • -De klant laat de optie (met toestemming van de leasemaatschappij) inbouwen door de dealer en de rekent daar ook mee af. De kosten komen direct tot stand tussen de dealer en de klant. Dan verandert er vanzelfsprekende niets aan het maandelijkse leasebedrag.

U spreekt over een indicatie die u vooraf heeft gekregen. Van een indicatie kan natuurlijk afgeweken worden. Hoe dan ook, als de verzekering omhoog gaat zou dit in de optieprijs moeten zitten.

Misschien kunt u de voorwaarden van uw leasemaatschappij er op naslaan.