Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade door klapband vrachtauto

Vraag gesteld door Regilio op 8 januari 2018

Ik wil graag weten waarom het al 4 maanden duurd om mijn schade uit te keren. Ik reed op de snelweg en kreeg een band van een vrachtwagen onder me auto.waarbij ik nog geluk had . nu zegt de tegenpartij dat ze niet aansprakelijk zijn al was ik bijna dood. Voor wat ben ik verzekerd dan .ik kon er zelf niks aan doen en vind dan rechtsbijstand geen moer doet.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Ruim vier maanden geleden heeft u schade aan uw auto opgelopen. Een vrachtwagen voor u kreeg een klapband; een deel van de band raakte uw auto. De wederpartij ontkent enige aansprakelijkheid. Nu uw rechtsbijstand geen actie onderneemt, vraagt u zich af hoe nu te handelen.

Schade
Een ieder draagt zijn eigen schade, tenzij men kan bewijzen dat een ander hiervoor aansprakelijk is.

In dit geval is de discussie niet of uw schade is veroorzaakt door de klapband. De vraag is of de vrachtwagenchauffeur daarvoor aansprakelijk is.Dit is het geval als de oorzaak van de klapband aan de vrachtwagenchauffeur toe te rekenen is. Denk bijvoorbeeld aan achterstallig onderhoud van de band, overbelading van de vrachtwagen, een (zichtbaar) te lage bandenspanning etc. Dit zult u moeten aantonen.

Rechtsbijstand
Wanneer uw rechtsbijstand uw belangen niet naar behoren vertegenwoordigt, kunt u zich op de geschillenregeling beroepen. Zie hiervoor uw polisvoorwaarden van uw rechtsbijstandverzekering.

Meer informatie over het claimen van schade vindt u op onze website.