Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

vergelijking (2)runflat banden

Vraag gesteld door bernard1939 op 24 oktober 2018

welke run flatband heeft de voorkeur waar kan ik 2 run flat banden vergelijken? ik heb nu 205/55r16 turanza er 300 91h (tevreden)

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een vergelijkende test van Run Flat banden.

Onze ervaring met vergelijkende tests tussen de run flat en de normale uitvoering van dezelfde banden is dat de verschillen minimaal zijn. Soms presteert de run flat band daarbij ietsjes beter, soms ietsjes minder. We hebben nooit meegemaakt dat een run flat uitvoering wezenlijk anders presteert als het gaat om grip op verschillende wegcondities.

Run Flat banden hebben een versterkt karkas om te zorgen dat een lekke band het gewicht van de auto kan dragen en te voorkomen dat een lekke band van de velg afloopt. In de regel leiden deze aanpassingen tot minder comfort en een hoger verbruik (vooral omdat de versterkte band zwaarder is). We zien tegenwoordig echter veel auto's waarbij het onderstel is afgestemd op het gebruik van run flat banden. In die gevallen vormen run flat banden dikwijls een harmonieus geheel met het onderstel.

Wat ons betreft is de meest recente Zomerbanden test: 205/55 R16V representatief genoeg om óók een geschikte Run Flat band te selecteren. De best geteste banden zijn immers óók in dit type verkrijgbaar.