Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zijn er zwakke punten bekend van renault espace bouwjaren 2000-2002?

Vraag gesteld door FransdB op 6 juni 2016

Waar moet ik extra op letten bij aanschaf ?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de zwakke punten van Renault Espace.

Het gaat hier om de generatie van zo'n 15 jaar geleden. Ik denk dat per definitie elke auto van een soortgelijke leeftijd in potentie het een en ander kan mankeren. De Espace verdient wat mij betreft in tegenstelling tot andere merken zeker niet het voordeel van de twijfel. Eigenlijk zou u niet eerder in zee moeten gaan nadat de auto uitvoerig is gecontroleerd.

Buiten de leeftijd en wellicht hoge kilometerstand gebonden kwaaltjes en achterstallig onderhoud, moet u bij een Espace ook rekening houden met motorische problemen. Lekke koppakkingen en andere koelingsproblemen komen nog weleens voor. Defecte turbo's zijn niet uitzonderlijk met vaak ook weer motorische gevolgen. De elektronica is een bekende zwakke schakel maar overmatige slijtage aan het onderstel is de Espace ook niet vreemd. Diesel of benzine maakt feitelijk ook geen noemenswaardig onderscheid.

Het is dus zéker bij de Espace belangrijk te weten wat je koopt. Het beschikbare budget is wellicht laag maar de bodemloze put kan eindeloos diep zijn wanneer je de verkeerde Espace treft. Misschien is een aankoopkeuring een optie maar is wel weer een extra investering. Maar voorzichtigheid is geboden bij deze auto en niet op basis van slechts een paar aandachtspunten.