Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Opladen elektrische auto Noorwegen

Vraag gesteld door jokezuidema op 20 juni 2018

Welke laadpas kan ik gebruiken om in Noorwegen mijn auto op te laden, en welke stekkers worden daar gebruikt? En waar kan ik evt. een laadpas aanvragen? IK heb nu een laadpas van de ANWB en van New Motion, die zijn niet geldig in Noorwegen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Een specifieke lijst met laadstations in het buitenland heeft de ANWB nog niet, maar op https://chargemap.com/map is de meeste informatie te vinden. Vooralsnog blijft het een beetje pionieren met EV’s in het buitenland. Noorwegen is waarschijnlijk na Nederland wel het best met EV te bezoeken land in Europa.

Voor wat betreft afrekenen van elektrisch laden in het buitenland met uw ANWB Laadpas kunt u naar www.plugsurfing.com, alwaar u een “laadsleutel” kunt bestellen waarmee in het buitenland kan worden afgerekend.

Achter de schermen is op dit moment veel bezig op het gebied van internationaal laden en afrekenen. Dit gaat nog wel maanden duren, maar het is goed om te weten dat we niet stil zitten. Uiteraard informeren we op anwb.nl.***

Reactie van jokezuidema:

Hartelijk dank voor uw antwoord. Ik heb meteen de laadsleutel aangevraagd. Weet u ook of ik een aparte stekker (dus hele nieuwe kabel) zou moeten hebben?