Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autoruit schade

Vraag gesteld door Nico H. op 13 juli 2015

Vorig jaar een nieuwe voorruit gekregen (Citroën C2). Na 8-9 maanden een scheurtje aan de linkerzijkant. Vorige maand weer een scheurtje nu aan de andere zijkant. Vorige week vrijdag een nieuwe ruit geplaatst. Niet met de auto gereden maar zondagavond een scheur gezien nu van onderuit. Vanmorgen bij Glasgarage terug. De man wil de auto nu laten controleren of er geen vroegere schade is geweest omdat 'de voorruit onderdeel is van de carrosserie' en door mogelijke schade de boel is ontwricht zodat er altijd spanning op de ruit zal staan en dus weer kan barsten. Wat is uw mening hierover.
Groet, Nico H.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

De voorruit maakt inderdaad del uit van de zelfdragende cerrosserie. Het is dus mogelijk dat er te veel beweging in de carrosserie zit door welke reden dan ook.

het kan ook zijn dat de juiste afstandblokjes niet zijn gebruikt en dat de ruit te strak tussen de klemmen ligt maar het is wel sterk als dat 3x achter elkaar gebeurt.

Er zal dus inderdaad uitgezocht moeten worden waardoor de ruit stuk gaat. Zit de barst steeds op hoogte van een sierlijstklem?