Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schakelautomaat Opel Meriva

Vraag gesteld door Queenie65 op 9 juli 2018

Goedendag,

Ik rijd in een Opel Meriva 1.6 easytronic. De auto is 29 augustus 2009 en er staat ca 178.000 op de teller.

Sinds een tijdje lijkt het of mijn schakelautomaat het niet meer goed doet. Ik start mijn auto in ‘N’ en als ik de automaat dan in de A of in de R wil zetten gebeurt met dan een klap en een bons. Laat ik dan mijn rem los, schiet de auto naar voren of naar achter, al naar gelang waar ik voor gekozen heb en briest de auto alsof hij in een heel hoog toerental staat. Hij schokt en springt of dat je in een schakelauto rijd en vergeet je koppeling in de trappen. De gaat door tot de auto afslaat en pas al ik daadwerkelijk de sleutel uit mijn contact gehaald hebt dan start ie weer normaal. Wanneer het gebeurt is volstrekt willekeurig. Ik ben natuurlijk naar mijn garage geweest (geen OPEL garage) toen was er natuurlijk niets aan de hand en de garagehouder maakte de opmerking dat dit een ‘opel-kwaaltje’ is wat betekend dat het tijd wordt voor een andere auto.
Mijn vraag aan u is of deze problemen bekend zijn bij u en of er ècht niets aan te doen is en dat ik moet uitkijken naar een andere auto. Iets waar ik totaal geen zin in heb en ook nog helemaal niet aan toe ben. Heeft u voor mij een goed avies??

Met vriendelijke groet, Petra Oudshoorn

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft problemen met de Easytronic automaat van uw Opel Meriva.

De Easytronic is een zogenaamde gerobotiseerde handbak.

Aan uw klachten te zien komt de koppeling niet goed vrij als de problemen zich voordoen.

Onderzoek zal moeten uitwijzen of de problemen in de koppeling zelf of in de mechanische of elektronische bediening van de koppeling zit.

Problemen met de Easytronic zijn vaak wel bekend bij de Opel dealer omdat deze vaker voorkomen.

De elektronica uitlezen geeft mogelijk een storing aan.