Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gat in zuiger door kapotte bougie

Vraag gesteld door Julian88 op 11 maart 2018

Geachte ANWB,
Gisterochtend heb ik gebruikt gemaakt van jullie service en de zeer aardige monteur vertelde mij dat de bougie incluis de bobine van mijn vw polo gti van 2012 kapot waren. Tevens dat door de kapotte bougie er een gat was onstaan in de zuiger.

Ik ben afgelopen oktober bij de garage geweest en die heeft voor de grote beurt 1 bobine vervangen en alle bougies vervangen. Nu zei uw collega dat dit mogelijk kon komen doordat de bougie niet tot een 12 neutonmeter goed was afgesteld alleen wilde ik graag vragen of ik dit ook zwart op wit kan krijgen aangezien de garage gelijk wilt dat het via de verzekering gaat lopen.

Het lijkt mij niet zo dat na een service beurt en net 15.000km verder een bougie kan afbreken en een gat kan veroorzaken in een zuiger als een garage goed zijn werk zou hebben gedaan.

Graag zou ik van jullie enige advies tips willen vragen hoe ik dit moet aanpakken?

In afwachting van uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Julian Sutter

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Afgelopen oktober is uw Volkswagen Polo GTI uit 2012 voor eengrote beurt bij de garage geweest. Tijdens deze beurt zijn tevens de bougies vervangen en één bobine.

Nu zijn er problemen met een bougie en een bobine met een gat in de zuiger tot gevolg.

Ik begrijp dat de garage zijn garageverzekering wil inschakelen voor de schade. De garageverzekering zal een expert inschakelen om de oorzaak van de schade te achterhalen.

Mochten er toch problemen ontstaan over de schade vindt u op onze website een stappenplan klachten na reparatie en onderhoud.