Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Declareren klapband werkgever

Vraag gesteld door Hilgers op 10 oktober 2018

Declareren klapband werkgever. Ik heb met mijn priveauto een klapband gekregen tijdens werktijd op weg naar een klant. Nu krijg ik deze niet vergoed van mijn werkgever. Dat hoort bij de km vergoeding vind de werkgever. Is dat wel zo? Van de km vergoeding kan ik geen klapband bekostigen. Mijn collega's rijden een leaseauto. Omdat ik parttime werk heb ik dat niet. Moet ik schade aan mijn auto zelf betalen. Ik heb 100 euro eigen risico bij de verzekering. En als ik hem indien ga ik fors meer verzekering betalen dus dat is niet interessant. En als ik echt een keer schade rij krijg ik vast ook niet 100% alle kosten vergoed van de verzekering. Moet ik dat dan ook zelf betalen? Hoe zit dit?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het declareren van een kapotte band tijdens het maken van een zakelijke rit.

Ik weet niet welke kilometervergoeding er door uw werkgever wordt vergoed. Dat is vaak in de cao ook vastgelegd. Maar een redelijke vergoeding zou óók rekening moeten houden met factoren als onderhoudskosten, afschrijving en een deel verzekeringspremie. Rijden voor de baas kost méér dan alleen maar brandstof.

Om een beeld te krijgen van wat uw auto kost en of de relevante kostenposten door de werkgeversvergoeding worden gedekt zie ons Autokosten programma. Misschien blijkt dat de vergoeding de lading volstrekt niet dekt en heeft u een goede reden de werkgever deze kilometervergoeding te laten herzien.