Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hortus botanicus Leiden

Tot € 2,- korting

Ontdek de oudste botanische tuin van Nederland!

Hortus Botanicus

Ontdek de unieke planten van de Hortus botanicus Leiden, de oudste botanische tuin van Nederland. Van bloeiende bolgewassen in het voorjaar, tot bont verkleurende eeuwenoude bomen in de herfst, de Hortus is in elk seizoen de moeite waard. Maak een wandeling of neem lekker plaats op een van de banken. In de tropische kassen is het ook bij slecht weer goed vertoeven. Een bezoek is goed te combineren met een bezoek aan de stad Leiden en het gezellige Grand Café.

Deze sfeervolle groene schatkamer ligt midden in het centrum en is in 1590 gesticht als tuin voor onderwijs en onderzoek. Het ontplooide zich in de loop van de geschiedenis als plek voor baanbrekende ontwikkelingen. Het was bijvoorbeeld hier dat Carolus Clusius de eerste tulpen van Europa kweekte. Tegenwoordig vind je er zeldzame planten uit Zuidoost- en Oost-Azië, Zuid-Europa en Zuid-Afrika waarvan sommige in de natuur zelfs bijna zijn uitgestorven.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Je ontvangt 1 volwassen en/of kind ticket waarop een QR-code staat die geldig is voor het aantal personen waarvoor je het ticket hebt besteld. Bij het scannen van de QR-code ziet het Hortus botanicus personeel voor hoeveel personen het ticket geldig is. 
  • Kind t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • (Betaald) parkeren kan bij Stadsparkeerterrein Haagweg. Vanaf het parkeerterrein is er gratis vervoer. Shuttlebusjes brengen je op verzoek tot 80 meter van de Hortus. 
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Met het aanschaffen van tickets ga je akkoord met de actievoorwaarden van Hortus botanicus.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.