Naar artikel

Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

€ 1,50 korting

Op Fort Hoofddijk, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, liggen de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht, tuinen voor wetenschap én publiek.

Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Hier vind je onder andere de grootste Rotstuin van Europa en de Evolutietuin vol zomerbloeiers. In de Ontdektuin zijn uiteenlopende thema’s zoals medicinale en eetbare planten en verfplanten uitgelicht. De tuin rondom het Bijenhotel is aangelegd om kleine diertjes als vlinders, hommels en bijen, maar ook kikkers en egels naar de zin te maken. Vlak daarnaast vind je de spectaculaire Vogelhut waaruit je allerlei vogels kunt bespieden zonder zelf gezien te worden. In de Tropische kassen vind je allerlei (sub)tropische planten waaronder vele orchideeën.

Rust na een bezoek aan de Tuinen uit bij Tuincafé Botanica met (h)eerlijke koffie, taart en lunch.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren, de beschikbaarheid kan erg hard gaan.
  • Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang, maar je dient hiervoor wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Botanische Tuinen. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • In de buurt van de Tuinen zijn diverse parkeerterreinen die in het weekeinde gratis toegankelijk zijn. Op werkdagen, buiten de vakantieperiodes, kan het soms lastig zijn een parkeerplaats te vinden. Wij raden je dan aan met openbaar vervoer of de fiets te komen. Je kunt je auto ook parkeren bij P+R De Uithof. Je kunt hier voor slechts € 5,- de hele dag parkeren.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Botanische Tuinen Universiteit Utrecht te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.