Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

€ 1,50 korting

Laat je nieuwsgierigheid bloeien bij de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht!

Laat je nieuwsgierigheid bloeien bij de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht!

Verbaas je in de Botanische Tuinen over de duizenden (bijzondere) plantensoorten die er staan. Je vindt ze onder andere in de grootste Rotstuin van Europa, de Ontdektuin en de Tropische kassen waar je je in de jungle waant. Bovendien is daar de Vlinderkas met allerlei fascinerende vlinders uit de Tropen. Wandel ook door het Bamboebos, bespied vogels vanuit de Vogelkijkhut en strijk lekker neer op ons fijne Terras waar je kan genieten van koffie, taart en lunch. En vergeet niet even rond te snuffelen in de Tuinwinkel vol (tuin)boeken, plantenzaden, ansichtkaarten en leuke presentjes. 
De Tuinen organiseren regelmatig evenementen en andere activiteiten (zie Botanische Tuinen Universiteit Utrecht) die een nieuwe kijk geven op planten en wetenschap.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar je dient hiervoor wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Botanische Tuinen. 
  • De Botanische Tuinen zijn, met uitzondering van delen van de Rotstuin, toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Kijk op de pagina over toegankelijkheid voor meer informatie.
  • Met uitzondering van hulphonden, zijn honden niet toegestaan.
  • In de buurt van de Tuinen zijn diverse parkeerterreinen die in het weekeinde gratis toegankelijk zijn. Op werkdagen, buiten de vakantieperiodes, kan het soms lastig zijn een parkeerplaats te vinden. Wij raden je dan aan met openbaar vervoer of de fiets te komen. Kijk voor meer informatie hier.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.