Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bloemenpark Appeltern

Tot € 2,50 korting

Bloemenpark Appeltern, voorheen De Tuinen van Appeltern, is het grootste tuininspiratiepark van Nederland!

Bloemenpark Appeltern, beleef de mooiste tuinen!

De lente is begonnen en Bloemenpark Appeltern heeft haar poort geopend voor een bloeiend tuinseizoen. De afgelopen wintermaanden zijn veel vernieuwingen doorgevoerd. Dit jaar is er nog meer aandacht voor de verschillende tuinseizoenen en zijn er nieuwe ontwerpen met nog meer kleur. Zo is Bloemenpark Appeltern steeds meer een prachtige showtuin waar iedereen van kan genieten.

Ontdek het mooiste bloemenpark van Nederland en laat je inspireren! In deze kleurrijke wereld vind je meer dan 100 modeltuinen, indrukwekkende doorkijkjes en mooie waterpartijen. Van romantisch, natuurlijk tot modern, je geniet van steeds weer nieuwe sferen. Elk jaar worden er bijzondere tuinen met de nieuwste trends gemaakt, maar er zijn ook tuinen van 30 jaar oud die al echt karakter hebben.

Nederland is wereldberoemd als bloemenland en in Appeltern kan je zien waarom. De beste Nederlandse kwekers tonen in Appeltern hun mooiste kwaliteit. In het park is de nationale vaste plantentuin aangelegd, de grootste showtuin met vele unieke soorten. Kinderen ontdekken in de natuurlijke speeltuin op ‘Adventure Island’ al spelend de natuur en leren over alles wat leeft in hun eigen tuin.

Geniet na een kleurrijke wandeling van wat lekkers in het gezellige restaurant of op het terras van het tuincafé. En heb je in het park inspiratie opgedaan voor je eigen tuin? Shop dan je tuinartikelen en vraag tuinadvies aan één van de ervaren hoveniers.

Bloemenpark Appeltern ligt midden in het Land van Maas en Waal, een groen rivierenlandschap met prachtige historische dijkjes en pittoreske dorpjes. Een bezoek aan Appeltern is een gezellig dagje uit in een natuurlijke omgeving die ieder seizoen verandert. Een mooie herinnering!

Kijk voor de actuele agenda en uitgebreide informatie op de website van Bloemenpark Appeltern

Appeltern Plantenfestijn wordt kleurrijk feest

In het weekend van 8 en 9 juni vindt in het Bloemenpark Appeltern de tweede editie plaats van het Appeltern Plantenfestijn met het thema 'Kleurrijk tuinfeest'. 

Programma

Bij het Plantenfestijn kunnen bezoekers planten bewonderen en kopen van 30 geselecteerde biologische kwekers uit binnen- en buitenland. Nieuw dit jaar is de toevoeging van het infoplein waar bezoekers adviezen krijgen over hun tuin. Zo kunnen ze met (een foto van) een zieke plant terecht bij de plantendokter, kunnen ze een zakje grond meenemen om gratis bodemtest te laten doen en zijn er duurzame en ecologische rondleidingen. Tuinvereninging Groei & Bloei organiseert bloemschikactiviteiten en de Landelijke Finale bloemschikken. Aan de hoofdroute komt de bezoeker landart-kunstenaars tegen die aan het werk zijn, fleurig uitgedoste dames van de Kostuumgroep Dag op Stand en de Noviteitenborder met de nieuwste planten. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Je hebt met dit ticket direct toegang tot het park. Meld je aan de kassa met het ticket. Je hoeft geen reservering te plaatsen.
  • Kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang, hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Parkeren is gratis.
  • Het park is rolstoelvriendelijk ingericht; alle paden zijn verhard en je kunt bijna overal met een rolstoel komen. Er zijn enkele rolstoelen aanwezig die gratis aan je beschikbaar worden gesteld. Je kunt deze de hele dag met een euromunt gebruiken. Aan het einde van het de dag krijg je je muntje terug. De rolstoelen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen niet gereserveerd worden.
  • In het park zijn honden toegestaan, mits aangelijnd. Zorg zelf voor extra faciliteiten voor je hond zoals een drinkbak etc. 
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB winkels.