Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stadswandeling Escape the City

€ 2,50 korting

Maak een stadswandeling en speel tijdens de wandeling een interactieve puzzelspel. Escape the City – de leukste stadswandeling ooit!

Stadswandeling en puzzeltocht tegelijk in het Escape the City spel

Ben je van plan om samen met je vrienden, familie of collega's een dagje uit naar een stad te gaan en willen jullie in korte tijd al het moois van het centrum zien? Dan kun je met een Escape the City spel niet alleen al het moois bewonderen in een paar uur tijd, maar tegelijkertijd een onderhoudende puzzeltocht spelen met jouw groep. Wandelen, bewonderen en puzzelen. Gezelligheid en plezier dus gegarandeerd!

Geen spel op tijd, want dan hebben jullie niet de kans om rustig te genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft. Dus alle tijd om rustig rond te kijken, spontaan ergens neer te ploffen op een terrasje of eens binnen te lopen bij één van de mooie boetiekjes en highlights onderweg. Om toch te kunnen meten hoe goed jullie het hebben gedaan, kun je bij tussenpunten tijdens de wandeling punten verdienen. Totaal zijn er meestal ongeveer 20 van die punten, waar een vraag beantwoord moet worden. En dit kan van alles zijn… een raadsel, een puzzel of een vraag over de plek waar jullie staan. Laat je verrassen en geniet!

Keuze genoeg

Inmiddels kun je al kiezen uit tientallen steden in Nederland en zelfs een paar in België en Duitsland. Elke stad heeft zijn eigen verhaal. Vaak moet hier tijdens het spel een crimineel gevonden worden, die de stad iets heeft aangedaan of die de stad bedreigt. En natuurlijk zijn jullie het team, waar de inwoners al die tijd op hebben gewacht. Zal de crimineel eindelijk door jullie toedoen worden opgespoord en in de boeien geslagen kunnen worden? Een spel niet alleen voor volwassenen, maar ook voor jong en oud samen. En een spel, waarmee jullie het bezoek aan de stad niet meer zullen vergeten.
De steden waaruit je kan kiezen zijn: Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Düsseldorf, Eindhoven, Emmen, Enkhuizen, Enschede, Gent, Groningen, Gouda, Haarlem, Heerenveen, Hoorn, Kampen, Keulen, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Meppel, Nijmegen, Ommen, Rotterdam, Sneek, Tilburg, Utrecht en Zwolle.

Aanvullende ticketinformatie

  • Het ANWB Ticket kun je voor alle aanwezige steden gebruiken.
  • Je hoeft niet te reserveren voor een bepaalde dag of tijd.
  • Je speelt het Escape the City spel via een gratis app. Je hebt dus een (opgeladen) smartphone nodig om het spel te spelen. Na je bestelling wordt in een paar simpele stappen uitgelegd hoe je dat doet. Vanuit Groepsspellen is er altijd een telefoonnummer waar je vragen kan stellen voor eventuele hulp.
  • Je kunt het spel spelen wanneer je wil. Je logt pas in op het spel als je het daadwerkelijk gaat spelen. Dus als er ’s ochtends een buitje is, dan lopen jullie toch gewoon ’s middags.
  • Een Escape the City duurt gemiddeld zo'n 1,5 - 2,5 uur. Dit is afhankelijk van de stad waar je speelt. De meeste routes zijn ongeveer 3 km, maar sommige zijn ook rond de 4 km.
  • Met 1 ticket kun je met 1 – 6 personen spelen. Met meerdere personen adviseren we meerdere tickets af te nemen.
  • Op de website van Groepsspellen kun je de meest gestelde vragen over het spel lezen.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.