Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nederlands IJsbeelden Festival

Het Nederlands IJsbeelden Festival: de adembenemende wereld van ijs.

IJsbeelden Festival

Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Van 16 december 2023 tot en met 25 februari 2024 strijkt de adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw neer bij de IJsselhallen in Zwolle. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 700.000 kilo sneeuw en ijs.

Mythen en Legenden

Dit jaar staat het thema 'Mythen en Legenden' centraal, en deze oude verhalen worden tot leven gebracht in ijs- en sneeuwsculpturen die reiken tot een hoogte van wel 6 meter. Wat deze kunstwerken nog magischer maakt, zijn de toegevoegde 'special effects' met licht, geluid en projecties die de sculpturen tot leven brengen. In de kerstvakantie zal de sfeer in de IJsselhallen transformeren tot een warm winterterras, waardoor bezoekers kunnen genieten van een betoverende ervaring.

Dit festival wil speciale aandacht schenken aan mythen en legendes vanuit diverse culturen en tijdperken. Van de Griekse mythologie, met figuren als Medusa en Icarus, tot de mystiek van de Chinese zodiac en de eeuwenoude raadsels rondom het monster van Loch Ness. Het bijzondere van deze verhalen is dat ze de tand des tijds doorstaan en ons blijven verwonderen en inspireren. Zowel het heldhaftige verhaal van Koning Arthur als de mysterieuze onderwaterwereld van Atlantis zijn herkenbaar voor jong en oud en zullen nu te zien zijn in ijs en sneeuw. Het Nederlands IJsbeelden Festival belooft een reis door de tijd en over de wereld te bieden, waarbij de schoonheid van ijs en sneeuw samensmelt met de magie van mythen en legendes.