Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De Spelerij - Uitvinderij

Met het hele gezin naar De Spelerij – Uitvinderij!

Kom spelen en ontdekken bij De Spelerij - Uitvinderij!

Op een open plek in het bos staan fantasievolle speelobjecten ontworpen door een beeldend kunstenaar Jos Spanbroek. Deze speelobjecten zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Ze bevatten mechanieken die je zelf in beweging kunt brengen. Bijvoorbeeld de ballenmachine; fietsend, crossend en draaiend zet je het object in beweging en kiezen de ballen routes.

Via het slingerspoor zijn verschillende speelplekken bereikbaar. Zoals het zandbedrijf, met hijskranen en transportbanden, het doolhof van bedspiralen en de waterpartij met zijn kruiwagenbootjes. Via de draak, boven De Uitvinderij kom je op de rollerbaan. Als lunch kun je zelf stokbroodjes bakken. Je mag zoveel broodjes bakken als je wilt en kunt deze vullen met hagelslag, muisjes of jam met een glas ranja erbij.

Midden in De Spelerij staat De Uitvinderij, een werkplaats waar techniek centraal staat. Je kunt hier je eigen kunstwerken maken. Je kunt hier werken met figuurzagen, kolomboren, piepschuimsnijders, lijmpistolen, kunststof en buigapparaten. Natuurlijk ook met de verf machines en stansen. Kinderen vanaf 10 jaar mogen ook metaal bewerken en puntlassen op de metaalafdeling. Natuurlijk mag iedereen zijn eigen kunstwerken mee naar huis nemen. Een dagje uit vol met ontdekken, kunst, spelen en elkaar!