Digitaal bankmachtigen

Handig om te kiezen voor de betaalwijze automatische incasso. Zo wordt je contributie van de ANWB op tijd betaald zonder dat je er zelf naar om hoeft te kijken. We vragen je wel om deze keuze digitaal te bevestigen. Dit is veiliger en voorkomt fraude. Want alleen jij kan een machtiging afgeven voor jouw bankrekening. Hier vind je de antwoorden op de vragen die je hierover kunt hebben. Staat je vraag er niet bij? Probeer dan onze virtuele assistent Iris

Het bevestigen van een digitale bankmachtiging lijkt erg veel op het betalen met iDEAL.  Zo werkt het: 

  • Je ontvangt een e-mail met een link om de doorlopende incasso te bevestigen.
  • De link leidt je naar je eigen online bankomgeving. 
  • Nadat je bevestigd hebt, zie je meteen of de machtiging gelukt is.
  • De afgegeven machtiging kun je inzien in Mijn ANWB.

Je kunt de machtiging ook via Mijn ANWB bevestigen.  

Onze e-mails worden verstuurd vanuit correspondentie@anwb.nl

Bij het inloggen op je bankomgeving kom je de naam Twikey tegen.

Dit is de leverancier met wie de ANWB samenwerkt voor het digitaal machtigen.

Is er misschien iets veranderd in je bankgegevens? Je kunt je gegevens altijd controleren en desgewenst aanpassen in Mijn ANWB.

Omdat de incasso van deze factuur niet is gelukt, betaal je het openstaande bedrag gemakkelijk via iDEAL in Mijn ANWB. Wij doen in ieder geval geen poging meer dit bedrag te incasseren. Betaal je niet dan ontvang je vanzelf een herinnering om alsnog te betalen.

 

Dan is er misschien iets niet goed gegaan in de keuze van de betaalwijze. In Mijn ANWB vind je de betaalwijze die wij bij jouw gegevens hebben staan. Staat hier automatische incasso en is dat niet gewenst, kun je betaalwijze eenvoudig wijzigen in ‘zelf betalen’. Je kan de e-mail dan als niet verzonden beschouwen. Uiteraard kun je ook contact met ons Leden Service Center opnemen.  Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Als je het niet eens bent met de incasso dan kun je, tot 8 weken nadat het bedrag is afgeschreven, deze terugdraaien. Dit doe je via je eigen bank. Je blijft dus altijd baas over je eigen geld.

Let op: ondanks dat je het bedrag storneert, blijf je dit bedrag over het algemeen wel aan ons verschuldigd. Liever hebben we dan ook dat je contact met ons opneemt, zodat we samen de zaken kunnen rechtzetten.