Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

5 voordelen van een connected auto

Met connected rijden heb je meer kennis en controle

‘Connected auto’ klinkt als een nieuwe auto. Klopt, nieuwe auto’s zijn connected, maar ook de wat oudere auto’s kunnen heel verbonden zijn met hun eigenaar. Via de slimme ANWB Smart Driver-app bijvoorbeeld. Maar hoe werkt een connected auto precies?

Als jouw auto nog niet is verbonden met internet, dan kun je dit regelen via een eenvoudig te plaatsen dongel en je mobiele telefoon. Op dat moment gaat jouw auto data verzamelen. Deze data wordt anoniem verwerkt en doorgestuurd naar jouw Smart Driver-app. Daarmee houd je grip op onderhoud en kosten waardoor je zorgeloos en veiliger op weg gaat. Bij een zich aandienend probleem word je gewaarschuwd, nog vóórdat je auto dat doet. Simpel, met een notificatie op je telefoon. Als het nodig is, krijg je advies van de Wegenwachtexperts. Zo houd jij alle controle over en inzicht in jouw auto.

Dit zijn de 5 voordelen een connected auto

1. Meer grip op kosten door inzicht onderhoud

Stilstaan omdat je accu het begeeft ... Zó vervelend! Smart Driver houdt belangrijke onderdelen van je auto, zoals de accu, in de gaten en geeft je een seintje als er iets aan de hand is. Via de dongel volgen we de accuspanning bij het starten en die data zijn voor elk type auto uniek. Zo kunnen de experts van de ANWB voorspellen wanneer het einde van de accu nadert.

2. Brandt er een lampje? Geen zorgen!

Als er een lampje gaat branden op je dashboard, hoef je niet meer te zoeken in de gebruikershandleiding van je auto. Smart Driver vertelt je meteen wat je moet (laten) doen. En in de app vind je tekst en uitleg bij de vijftien belangrijkste waarschuwingslampjes.

3. Pechhulp onder de knop, dat is makkelijk

Mocht je onverhoopt toch met pech langs de weg staan, dan weet de Wegenwacht je precies te vinden. En vaak weten ze dan ook al wat er aan de auto mankeert. Handig, zo ben je (vaak) weer snel op weg.

4. Veiligheid voorop met crashdetectie

Veel nieuwe auto’s zijn voorzien van eCall. Registreert de auto een aanrijding, dan belt hij zelf de Alarmcentrale. Sinds 2018 is eCall zelfs verplicht voor nieuwe modellen. Met ANWB Smart Driver kun je die noodhulp ook installeren. Mocht je betrokken raken bij een aanrijding, dan signaleert Smart Driver dat. We nemen dan meteen contact met je op. Reageer je niet, dan schakelen we de hulpdiensten in.

5. Nooit meer zoeken naar je auto

Zes op de tien automobilisten vergeten weleens waar zij hun auto hebben geparkeerd. Met ANWB Smart Driver vind jij je auto altijd terug.

Heb je nog geen Wegenwacht? Word nu lid en maak meteen je auto smart.

Andere leden bekeken ook

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

2,75per maand
Voorkom onnodige pech met Smart Driver 

Met Smart Driver heb je meer kennis en controle over je auto. Alles in één overzichtelijke app en de beste pechhulp altijd dichtbij.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Elektrisch rijden 

Elektrisch (auto)rijden wordt steeds populairder. Daarom hebben we alle informatie bijeen gebracht.