5 voordelen van een connected car

Handig: een app die zegt wat je moet doen als er een lampje brandt. En nog 4 voordelen van het delen van je autodata.

Waarom zou je je auto met een connector verbinden met het internet en je smartphone? Nou, bijvoorbeeld omdat je hem dan makkelijk kunt terugvinden. Maar je kunt met ANWB Smart Driver, dat gebruikmaakt van de data die de connector doorgeeft, ook tijdig gewaarschuwd worden voor storingen en als het tijd is voor onderhoud. Zo kun je pech en onnodig stilstaan voorkomen.

1 Een waarschuwing voordat de accu het begeeft

De ANWB heeft een inmiddels gepatenteerd model ontwikkeld dat kan voorspellen wanneer een accu het gaat begeven. Nog voordat de auto iets doorheeft of jij merkt dat de accu achteruitgaat. Via de connector volgen we de accuspanning bij het starten en die data zijn voor elk type auto uniek. Zo kunnen de experts van de ANWB voorspellen wanneer het einde van de accu nadert en contact opnemen met de bestuurder. Via de Smart Driver-app bijvoorbeeld.

2 Meteen advies als er lampje brandt

Als er een lampje gaat branden op je dashboard, hoef je niet meer te zoeken in de gebruikershandleiding van je auto. Smart Driver vertelt je meteen wat je moet (laten) doen. En in de Smart Driver-app vind je tekst en uitleg bij de 15 belangrijkste waarschuwingslampjes

3 Snellere pechhulp

Mocht je onverhoopt toch met pech langs de weg staan, dan weet de Wegenwacht precies waar je staat. En vaak ook al wat er aan de auto mankeert.

4 Crash-assistentie

Veel nieuwe auto's zijn voorzien van eCall. Registreert de auto een aanrijding, dan belt hij zelf de Alarmcentrale. Sinds 2018 is eCall zelfs verplicht voor nieuwe modellen. Met ANWB Smart Driver kun je die noodhulp ook achteraf installeren. Mocht je betrokken raken bij een aanrijding, dan signaleert de connector dat. We zullen dan meteen contact met je proberen op te nemen. Lukt dat niet, dan schakelen we de hulpdiensten in.

5 Nooit meer zoeken naar je auto

Zes op de tien automobilisten vergeet weleens waar hij zijn auto heeft geparkeerd. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB. Met ANWB Smart Driver vind je je auto altijd terug.

Andere leden bekeken ook