ANWB Gastvrij voor ondernemers

Wilt u meer fietsers en wandelaars over de vloer? Neem dan deel aan het ANWB Gastvrij programma. Wij zetten u letterlijk op de kaart bij onze 3 miljoen leden die er graag op uit gaan.

Meld u hier aan als ANWB Gastvrij (Plus)punt

Liever eerst wat meer uitleg? Hieronder leggen we uit wat ANWB Gastvrij is en wat de voorwaarden zijn.

Wat is ANWB Gastvrij?

ANWB Gastvrijpunten zijn locaties waar fietsers en wandelaars van harte welkom zijn. Voor de koffie, de lunch, of het diner. Om te overnachten, of om iets te bezichtigen. Maar ook om alleen een kleine reparatie aan hun fiets uit te voeren of te schuilen voor de regen.

Als fietsers en wandelaars bij u meer dan welkom zijn en uw locatie zich in de buurt van een fiets- en of wandelroute of knooppuntennetwerk bevindt, dan kunt u ANWB Gastvrijpunt worden. Of word een ANWB Gastvrij Pluspunt en onderscheid u daarmee van de buren door korting te bieden aan ANWB Fietspashouders!

9 tips voor meer klanten in de zaak

Heeft u een horeca-onderneming? Een café, restaurant, eethuis, theetuin, hotel, snackbar, fietscafé, strandpaviljoen? En wilt u meer klanten in de zaak? Vraag dan hier het gratis Whitepaper ‘Meer klanten in de zaak’ aan en ga direct aan de slag met promotie- en marketingideeën voor de horeca.

Snel zien wat ANWB Gastvrij inhoudt? Bekijk hier de video!

Als u ANWB Gastvrijpunt wordt, dan zetten we u letterlijk op de kaart bij fietsers en wandelaars. Al tijdens het plannen van hun tochtje, zien ze welke ANWB Gastvrijpunten ze op hun gekozen route tegenkomen.

ANWB Gastvrij

Alle ANWB Gastvrij punten krijgen het volgende:

 1. Een Gastvrij icoon op de knooppuntenplanner (fietsers kunnen uw locatie meteen toevoegen aan hun route, bij uitprinten van de route staat uw Gastvrijpunt ertussen)
 2. Een eigen Gastvrijpagina met uw adres en een link naar uw website
 3. Vermelding van de (dichtstbijzijnde) Gastvrijpunten bij gratis online ANWB fiets- en wandelroutes
 4. Vermelding in de gratis ANWB Fietsen-app (bij de routes, maar ook bij de 'In de buurt'-functie)
 5. Vermelding in ANWB routegidsen en op ANWB fietskaarten (bij gewijzigde druk)
 6. Een officieel ANWB Gastvrij (Plus)vignet om op de ruit of deur te plakken
 7. De mogelijkheid om gratis deel te nemen aan ANWB Gastvrij consumentenacties
 8. Landelijke media-aandacht voor het ANWB Gastvrij netwerk via eigen media (zoals Kampioen en Kampeer en Caravan Kampioen), social mediakanalen en diverse nieuwsbrieven

 

 

ANWB Gastvrij Plus

 

ANWB Gastvrij Plus punten krijgen daarnaast:

 1. Een extra opvallend Gastvrij Plusicoon op de online knooppuntenplanner én op geprinte kaarten
 2. Meer ruimte op de eigen Gastvrijpagina voor bedrijfsinformatie
 3. Extra aandacht van fietsers en wandelaars door kortingsaanbieidngen voor ANWB Fietspashouders
 4. Een officieel ANWB Gastvrij Plusvignet voor op de winkelruit of deur
 5. Voorrang bij landelijke media-aandacht
 6. Speciale consumentenacties voor ANWB Gastvrij PLuspunten

 

 

Als u ANWB Gastvrijpunt of ANWB Gastvrij Pluspunt wordt, dan spreekt het vanzelf dat u zich gastvrij opstelt naar fietsers. Om u te helpen waaraan u dan kunt denken hebben wij een aantal voorwaarden opgesteld.

 

 • Van mei tot en met september drie tot vijf dagen per week open vanaf 11:00 uur
 • Aan of in de buurt van een fiets- en/of wandelroute of knooppuntensysteem
 • Gratis toiletgebruik voor fietsers
 • Gratis opladen van accu’s van elektrische fietsen (een geaard stopcontact is voldoende)
 • Fietskaart van de omgeving om in te zien
 • Schuilplek voor fietsers en wandelaars bij regen
 • Bandenplakset
 • Fietspomp
 • EHBO set

Daarnaast verwachten wij van ANWB Gastvrij Pluspunten dat ze op een aantal relevante producten en diensten een korting aan ANWB Fietspashouders.

 • 15% op een door u geselecteerd (relevant) product
 • Bij Gastvrij Plus voor accommodaties: 10% gedurende het jaar op de overnachtingsprijs en minimaal één keer per jaar 20% tijdens een speciale aanbiedingsperiode. 

Deze korting wordt vermeld op uw online profiel en is direct te zien voor fietsers. Hiermee kunt u zichzelf onderscheiden van de reguliere ANWB Gastvrijpunten.

De looptijd van een ANWB Gastvrij (Plus)contract is twee jaar. Dit is ivm de doorlooptijd van het vermelden op de gedrukte kaarten. Na twee jaar is het contract jaarlijks opzegbaar.

 

Eten & Drinken & Recreatie

Wilt u zichzelf op de kaart zetten als café of restaurant, dan kost deelname aan ANWB Gastvrij €110 per jaar (exclusief BTW).

 

Slapen

Wilt u op de kaart staan als hotel, B&B of camping, dan kost deelname aan ANWB Gastvrij €250 per jaar (exclusief BTW).

Als ANWB Gastvrij Pluspunt wordt u extra uitgelicht. U krijgt een opvallend icoon en uw aanbiedingen zijn direct zichtbaar voor fietsers.

Eten & drinken & recreatie

Wilt u zichzelf als ANWB Gastvrij Pluspunt op de kaart zetten als café of restaurant, dan kost deelname € 135 per jaar (exclusief BTW).

Slapen

Wilt u als ANWB Gastvrij Pluspunt op de kaart staan als hotel, B&B of camping, dan kost deelname € 275 per jaar (exclusief BTW).

ANWB Gastvrij Pluspunten verbinden zich er toe om ANWB Fietspashouders op een aantal door hen geselecteerde producten, korting te geven van minimaal 15%. (Voor Accommodaties geldt 10% op de overnachtingsprijs het gehele jaar, en 20% tijdens een kortlopende actieperiode. Beiden alleen geldig bij direct boeken bij de accommodatie zelf.)

U kunt uw aanbiedingen en profielpagina zelf beheren in de ANWB Gastvrijcommunity. 

ANWB Gastvrij Pluspunten worden geacht aan ANWB Fietspashouders korting te geven. U kunt zelf aangeven op welke producten u korting geeft.

ANWB Fietspas
Om extra veel voordeel te bieden aan onze fietsende leden, is er de ANWB Fietspas. Met deze pas krijgen fietsers alles wat ze nodig hebben om onbezorgd te genieten. Naast korting op allerlei ANWB diensten krijgen ze ook korting bij ANWB Gastvrij Pluspunten. Voor fietsers is het dus extra interessant om bij een ANWB Gastvrij Pluspunt af te stappen!

Elk ANWB Gastvrij (Plus)punt ontvangt eigen inlogcodes om in de ANWB Gastvrijcommunity de gegevens te beheren die getoond worden op de websitepagina. Ook kunt u hierin een foto van uw bedrijf uploaden. Bent u Gastvrij (Accommodatie) Pluspunt? Dan kunt u in de community aangeven waaruit de korting bestaat die u biedt aan ANWB Fietspashouders.

Log hier in op de ANWB Gastvrij-community.

Bent u uw inloggegevens kwijt? Uw wachtwoord is altijd het e-mailadres waarmee u zich heeft aangemeld. Klik in het inlogscherm op 'Uw wachtwoord vergeten' om een nieuw wachtwoord aan te maken.

 

Alles rondom fietsen op één plek

Uw klanten kunnen bij ANWB terecht voor alles omtrent fietsen. Op deze website vinden ze alles wat ze maar nodig hebben om heerlijk te kunnen fietsen. Waaronder:

Sluit u aan bij het grootste landelijke netwerk en wordt ook ANWB Gastvrij punt, of ANWB Gastvrij Plus punt.

Meld u hier aan

Liever eerst wat meer informatie over bijvoorbeeld onze ongeëvenaarde bezoekcijfers en het vertrouwen dat het merk ANWB met zich meebrengt? Stuur ons dan een email op gastvrij@anwb.nl