Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersdrukte meivakantie

30 april 2024

Tijdens de meivakantie is er geen spits, het verkeer blijft die periode doorgaans redelijk doorstromen. Maar let op: wegwerkzaamheden, calamiteiten en lokale evenementen, kunnen dan nog steeds voor oponthoud zorgen. Geadviseerd wordt om voor vertrek en onderweg de verkeersinformatie, bijv. met de ANWB Onderweg app, in de gaten te houden. Zondag 12 mei wordt er weer drukte verwacht door de eindigende meivakantie en dus terugkerend vakantieverkeer.

Handig voor onderweg
Met de ANWB Onderweg app heb je de laatste verkeersinformatie altijd bij de hand. Je krijgt meldingen van files en wegwerkzaamheden. Daarnaast vind je goedkoopste tankstations en laadpunten, zie je de tolkosten op je route en kan je online de Wegenwacht inschakelen. Ook in het buitenland.
Download de ANWB Onderweg app

Werkzaamheden

In het weekend van vrijdag 3 mei tot en met zondag 5 mei is de A13 van Den Haag naar Rotterdam dicht tussen Delft-Zuid en knooppunt Kleinpolderplein. Het wordt hierdoor extra druk op de A4.
En sinds 4 april  tot begin september moet het verkeer op de A7 bij Purmerend in beide richtingen rekening houden met extra reistijd door werkzaamheden aan de brug over het Noordhollandsch Kanaal. Bovendien is de weg daar sinds maandag 29 april voor vrachtverkeer en bussen dicht.
Wegwerkzaamheden Nederland

Drukte Europese wegen

Vakantiegangers die naar het buitenland reizen moeten, met name door de vele wegwerkzaamheden, ook rekening houden met extra reistijd. Vooral in Duitsland (meer dan 1200 baustellen) onder andere op de A3 tussen Arnhem en Oberhausen bij Hamminkeln veel oponthoud en in de Oostenrijkse A10 tussen Salzburg en VIllach (door werkzaamheden aan vijf tunnels tussen Golling en Werfen). In Frankrijk wordt grote verkeersdrukte verwacht op 12 mei, de zondag na het lange hemelvaartweekend.  
Verkeersinformatie buitenland
Wegwerkzaamheden buitenland

Schoolvakanties

De meivakantie is dit jaar officieel van vrijdag 26 april tot en met zondag 5 mei. Maar er zijn veel scholen die afwijken van die richtlijn en nog een week langer vakantie vieren.

Drukte zondag 12 mei

Op 12 mei, de zondag na Hemelvaart, wordt het dan weer druk door terugkerende vakantiegangers. Vorig jaar stonden er op die dag veel files vanuit Zeeland, Friesland en de Veluwe. 

Verkeersdruktekalenders

Check de verkeersdruktekalenders voor een overzicht van de drukke dagen op de Europese wegen.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Meer info:
Verkeersinformatie Nederland
Verkeersinformatie buitenland
Tips voor de lente

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Parkeren 

Met ANWB Parkeren kun je eenvoudig parkeren met je mobiel. En je vindt goedkope parkeerplaatsen in de buurt!

Shop nu
Bekijk alle fietsendragers 

Ontdek het assortiment fietsendragers bij de ANWB, ook voor e-bikes!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu met 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard.

Shop nu
Ontdek ons kampeerassortiment 

O.a. retro look campinglampen, elektrische koelbox, vrolijk servies, comfi slaapzakken en kampeermeubilair vind je in de Webwinkel.