Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar Zuid-Holland

2019

Anne Volkers, (adviescommissielid ANWB) reikte dinsdag 5 november in Brielle de 2e cheque van het ANWB Fonds uit aan het Geuzenveer.

Vlnr: Anne Volkers (adviescommissielid ANWB Fonds) Piet Jongepier (Initiatiefnemer Vrienden van het Geuzenveer) Rene Dekker (vrijwilliger Het Geuzenveer), Marit Visser (secretaris Stichting Geuzenveer) en Edith Schouten (vrijwilliger Het Geuzenveer)
Foto: Arnoud Roelofsz

Het Geuzenveer fluisterstil over het Brielse Meer

Van 1 april tot 1 oktober maken jaarlijks ruim 15.000 binnen- en buitenlandse toeristen, recreanten en bewoners van Voorne-Putten (Z-H) gebruik van het Geuzenveer over het Brielse Meer.

Om deze gebruikers van het fiets- en voetveer in de toekomst duurzaam te kunnen laten oversteken en ook met het oog op de steeds strengere milieueisen wil de Stichting Geuzenveer het pontje elektrisch laten varen. Het ANWB Fonds stelt een bedrag van € 10.000 beschikbaar voor het ombouwen van pontje. 

Hiertoe moet een nieuwe motor en accuset worden aangeschaft en - na wat aanpassingen – ingebouwd worden, zodat het Geuzenveer het nieuwe vaarseizoen fluisterstil kan ingaan. 

ANWB bijdrage gevraagd voor

Ombouwen van pontje het Geuzenveer naar een elektrische aandrijving.