Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar Overijssel

2019

Wim Reuvekamp (consul ANWB) en Hans Hubers (directielid ANWB) overhandigden vrijdag 15 november in Zwolle de 11e cheque van het ANWB Fonds aan Basisschool de Zevensprong.

In het midden vlnr: Wim Reuvekamp (consul ANWB), conciërge Ruud Elshof  (initiatiefnemer), Hans Hubers (directielid ANWB) en leden van de leerlingenraad basisschool De Zevensprong.

Foto: Arnoud Roelofsz

Verplaatsing fietsenstalling Basisschool de Zevensprong

De Daltonschool de Zevensprong te Zwolle, is bezig een klimaatbestendig schoolplein in te richten. Hierbij wordt niet alleen een groot deel van de verharding verwijderd, maar worden ook andere problemen aangepakt op en rondom het schoolplein.

Belangrijk onderdeel van dit nieuwe schoolplein is ook een vernieuwde fietsenstalling. De huidige fietsparkeergelegenheid is chaotisch en te klein. De huidige fietsenstalling en locatie van de fietsenstalling leveren gevaarlijke situaties op voor de kinderen die niet alleen van en naar de fietsenstalling toe gaan, maar ook naar de ingang van de school moeten gaan.

In samenspraak met de buurtbewoners is het idee opgevat om de fietsenstalling te verplaatsen naar de andere zijde van de school. Op deze manier wil de Zevensprong het brengen en halen van de kinderen veiliger maken voor alle partijen. Een verkeersdeskundige was enthousiast over het plan.  Het langzaam -  en snelverkeer wordt hierdoor uit elkaar getrokken.  De fietsenstalling zal in het landschap opgaan met een groen dak van gras en bloemen.  Als dit gerealiseerd wordt, zal het de veiligheid enorm verbeteren.

ANWB bijdrage gevraagd voor

Verplaatsen fietsenstalling voor een verkeersveiligere omgeving.