Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar Drenthe

2019

Peter Siewers (directeur ANWB Verzekeren) reikte woensdag 6 november in Hoogeveen de 3e cheque van het ANWB Fonds uit aan Stichting Fietscrossbaan Steenbergerpark.

Vlnr: Ingrid Strijker (fondsenwerver), Peter Siewers (directeur ANWB Verzekeren), Jacora Husken (voorzitter Stichting Fietscrossbaan Steenbergerpark), Maria Bentum en Hennie Hulzebosch (beiden Stichting Fietscrossbaan Steenbergerpark)

Fietscrossbaan Steenbergerpark

De ‘Stichting Fietscrossbaan Steenbergerpark’ ontvangt een bedrag van € 10.000 voor de aanleg van een fietscrossbaan. 

Kinderen en jongeren ontwikkelen zich in groepsverband. Dat vraagt om een aanbod in de nabije omgeving, een open plek die uitnodigt om te recreëren, elkaar te ontmoeten en om te sporten. Een crossbaan heeft veel aantrekkingskracht op kinderen en jongeren. Het nodigt uit om elkaar te ontmoeten en biedt voldoende ruimte voor beweging in de buitenlucht.

Maatschappelijk gezien zien we ook  kansen. Een fietscrossbaan in de wijk kan een vindplaats en ontmoetingsplaats zijn voor de jongerenwerker, de jeugd-wijkagent en de sport- combinatiefunctionaris.

Een recreatief aanbod van een fietscrossbaan in het Steenbergerpark zou een geweldige aanwinst zijn voor alle jonge fietsers van Hoogeveen en de wijde omgeving.

ANWB bijdrage gevraagd voor

Deelbijdrage van de fietscrossbaan.