Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een zijspan voor rolstoelen

Moon Bikes Coffee is een stichting waar door stoere vrijwilligers van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’ speciale zijspannen worden gebouwd. Ook zorgen de vrijwilligers voor het onderhoud en zijn ze motorrijder bij de zeer gewaardeerde ritten. Kinderen en volwassenen met een zware lichamelijke beperking zijn vaak aan een elektrische rolstoel gekluisterd. Zelden kunnen zij van uitstapjes genieten. Maar door de speciale zijspannen van Moon Bikes Coffee kunnen deze mensen een geweldige dag hebben. Het animo voor deze heuglijke uitstapjes is bijzonder groot, net als het enthousiasme. Vaak wordt er al maanden van te voren uitgekeken naar een zijspanrit.

Zijspan voor alle vormen en maten rolstoelen

Het eerste speciale zijspan, de Moon1, is al veelvuldig ingezet. Alle kinderziekten zijn eruit gehaald en onze vrijwilligers staan te popelen om zoveel mogelijk mensen een dagje uit te nemen. Maar met slechts één, relatief eenvoudig zijspan, lukt dat helaas niet. De doelstelling is om een speciaal zijspan te bouwen waar alle maten en vormen van rolstoelen op kunnen. 

Dit is maatwerk en vereist veel werk. De contacten zijn inmiddels gelegd om het derde zijspan elektrisch voortgedreven te bouwen. Moon Bikes & Coffee denkt niet alleen aan de medemens, maar heeft ook oog voor de wereld waarin wij leven.
 

ANWB-bijdrage gevraagd voor

De aanschaf van de motor en de bouw van de speciale zijspan.