Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Evenementen toegankelijker maken

Friesland Beweegt is een organisatie die buitenactiviteiten organiseert voor mindervalide en valide mensen. Daarnaast ondersteunt Friesland Beweegt organisaties met raad en daad, en door materialen uit te lenen.

Materialen nodig

Er wordt geprobeerd de evenementen zo op te zetten, zodat ze voor iedereen toegankelijk en veilig zijn. Om deze wandeltochten, fietstochten en andere activiteiten beter toegankelijk en veiliger te maken, zijn diverse materialen nodig. Deze materialen kunnen ook weer uitgeleend worden aan organisaties die hier een beroep op doen.

Het gaat om deze materialen:

  • Een ringleidingssysteem voor slechthorenden. Dit is een systeem dat wordt gebruikt voor activiteiten voor slechthorenden. Via de T-stand van de smartphone wordt het signaal naar het eigen gehoorapparaat gestuurd zodat het mogelijk is om incidentele activiteiten zoals lezingen, concerten en bingoavonden te bezoeken. 
  • Een brailleprinter, zodat programma’s voor evenementen e.d. ook voor blinden toegankelijk worden. Andere organisaties kunnen ook van deze dienst gebruikmaken om hun programma’s te printen.
  • Een rolstoelhelling, die nodig is om de toegang tot veel clubhuizen, kantines en cafés voor rolstoelgebruikers geschikt te maken. 
  • Drempelhulpen, om binnen deze gebouwen verder te komen. 

ANWB-bijdrage gevraagd voor

De aanschaf van materialen om de toegang tot evenementen te vergroten en ook weer uit te lenen.