Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rolstoelpaden in de tuin

Het project 'Rolstoelpaden in de tuin' richt zich in eerste instantie op ouderen en dementerende bewoners van woonzorgcentra in en nabij het centrum van Lelystad. Voor hen wordt de participatietuin van Stichting 4 Fusion toegankelijker gemaakt door de aanleg van verharde paden en het vergroten van het terras.

Volop activiteiten in participatietuin

Stichting 4 Fusion bestaat sinds 2015 en is een participatietuin net naast het centrum van Lelystad. Bij de stichting is iedereen welkom en kan iedereen meehelpen. Zo zijn er activiteiten ontstaan en ontwikkeld die aansluiten bij de omwonenden en de bezoekers. Een voorbeeld hiervan is een houtwerkplaats, speciaal voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook is er een koffieochtend, waarbij jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs en ouderen uit het nabijgelegen woonzorgcentrum samen koffie drinken en spelletjes doen. Verder worden er creatieve workshops aangeboden, is er een kinderkook café en zijn er dieren in de tuin.

In en bij het centrum van Lelystad bevinden zich drie woonzorgcentra. Elk centrum heeft wandelgroepen, waarbij vrijwilligers met ouderen en minder validen regelmatig buiten zijn. Op dit moment zijn er bijzonder weinig gelegenheden waar deze wandelgroepen terecht kunnen. De toegankelijkheid voor grote groepen en mensen in een rolstoel is laag, waardoor 4 Fusion op dit moment helaas geen grote groep rolstoelers kan herbergen.

Verharde paden en groter terras voor rolstoelers

In het komende jaar wil 4 Fusion zich meer richten op ouderen uit de woonzorgcentra. Het plan is om een ochtend in de week in te richten om wandelgroepen met ouderen te ontvangen. Dit kan uiteraard uitgebreid worden naar meerdere ochtenden in de week. Hiervoor zijn verharde paden nodig en het bestaande terras moet worden vergroot. Het is gewenst, om ook in de dierenomheining een verhard pad te hebben, zodat rolstoelers hier gebruik van kunnen maken.

ANWB-bijdrage gevraagd voor

De aanleg van rolstoelpaden en het vergroten van het terras.