Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Opknappen de Plaatsen

Aan de Plaatsen te Zwartemeer ligt een parkeerterrein welke voornamelijk wordt gebruikt door bezoekers van Sportpark de Koel, de postduivenvereniging en de recreatievijver. Daarnaast is het terrein jaarlijks in gebruik als standplaats van de Kermis. Momenteel ligt het terrein er nogal verpauperd bij - niet in lijn met de beeldkwaliteit die binnen Zwartemeer gewenst is.

Ook draagt de huidige uitstraling niet bij aan het tegengaan van verdere verpaupering. De wens is om het terrein (gedeeltelijk) op te knappen, zodat het er netjes, uitnodigend en overzichtelijk bij ligt. Dit zal verdere verpaupering en vandalisme tegengaan en er zal meer gebruik gemaakt worden van de faciliteiten die Zwartemeer biedt.

Een aantrekkelijk dorp

Dit is een belangrijk aspect voor de uitstraling richting mensen buiten de dorpsgrenzen. De bezoekers van de verenigingen dienen niet het idee te hebben dat het een achterstandsgebied is, maar juist dat Zwartemeer een aantrekkelijk dorp is, hetgeen het ook is met al haar mooie faciliteiten.

Aangezien er achter de recreatievijver een waterbekken voor het natuurgebied wordt gerealiseerd, krijgt het vijvergebied er een functie bij. Er komen wandelroutes en andere recreatiemogelijkheden en voor bewoners wordt het de corridor richting het natuurgebied. 

Ook voor toeristen wordt het gebied steeds aantrekkelijker. Een lang gekoesterde wens van de dorpsraad, het realiseren van een camperplaats past perfect binnen het plan. Een deel van het parkeerterrein leent zich uitstekend als camperplaats. Ten slotte is er een bijdrage gewenst voor het opknappen van de fietsparkeerplaats. 
 

ANWB-bijdrage gevraagd voor

Een bijdrage voor de toegang tot de vijver en de camperplaatsen.