Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betere bereikbaarheid Schijnvliegveld de Kiek

Het Schijnvliegveld was nog niet goed toegankelijk voor minder mobiele mensen. Mede dankzij een financiële bijdrage van het ANWB Fonds is dat gelukt.

Aanleggen verharde paden

Stichting Vrienden van de Kiek heeft een tijdje geleden een financiële bijdrage bij het ANWB Fonds aangevraagd voor het aanleggen van verharde paden.

Het Schijnvliegveld ligt in een bos. Het is met de auto, fiets en te voet goed bereikbaar. Echter, de paden op het Schijnvliegveld waren hobbelig en niet even zichtbaar vanwege onkruid. Dat maakte het bezoeken van het Schijnvliegveld lastig voor minder mobiele mensen. 

Betere toegankelijkheid 

Stichting De Vrienden van de Kiek heeft onder andere als doel om de plek en de verhalen van Schijnvliegveld te behouden. Het bos is opgeknapt, er is een cortenstalen vliegtuig geplaatst, de bunker is opgeknapt, er staan informatiepanelen en een ruïne, en er is een app gemaakt. Met vrijwilligers wordt deze plek onderhouden en beheerd. 
Veel toeristen en schoolgaande jeugd weten de plek te vinden. Helaas was deze plek nog niet goed toegankelijk voor minder mobiele mensen. Het was de wens van de Stichting dit te verbeteren. Mede dankzij een financiële bijdrage van het ANWB Fonds is dat gelukt en zijn de paden nu  toegankelijk voor iedereen. Daarnaast is een hellingbaan aangelegd, waardoor ook minder mobiele bezoekers tot boven op de bunker kunnen komen. Her en der zijn diverse rustpunten gemaakt door middel van het plaatsen van banken en/of tafel. Zo is deze plek toegankelijk voor iedereen.
 

Meer over het ANWB Fonds