Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Flevoland

Basisschool de Fladderiep Kraggenburg

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Flevoland is basisschool de Fladderiep in Kraggenburg. Vandaag werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen, Henriette Linker (leerkracht) en Annemarie Gerards (lid Adviescommissie ANWB Fonds).

Op de foto van links naar rechts: Annemarie Gerards (adviescommissie lid ANWB Fonds), Henriette Linker (leerkracht en initiatiefneemster) en Rene van Amersfoort (Wethouder Noordoostpolder) 
Foto: Arnaud Roelofsz

“In Kraggenburg spelen kinderen nog op straat, maar verkeerslichten en zebrapaden zijn er niet. Er is maar één rotonde met haaientanden in de buurt. Buiten het dorp rijden veel trekkers. De afstand naar de middelbare school is 16 kilometer, waarbij onze leerlingen voornamelijk over een fietspad fietsen”, zegt Henriette Linker, leerkracht bij basisschool de Fladderiep. “De laatste kilometers die ze in Emmeloord fietsen zijn gevaarlijk. Daarom kunnen wij met dit verkeersplein echt fysiek oefenen.”

Kinderen zijn kwetsbaar op de fiets. Ze zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen verkeerssituaties vaak nog niet goed inschatten. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat heel veel meters maken. Om basisschoolleerlingen veilig te laten oefenen met verkeerssituaties heeft de ANWB 'het ANWB Verkeersplein' ontwikkeld. Hiermee kunnen kinderen onder begeleiding van een leerkracht ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties in een veilige omgeving. Zodat ze straks goed voorbereid de weg op kunnen.  

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 400 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Voor meer informatie kijk op: www.anwb.nl/wineenverkeersplein.

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen