Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Zuid-Holland

Basisschool Auris de Taaltuin in Alphen aan de Rijn

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Zuid-Holland is Basisschool Auris de Taaltuin in Alphen aan de Rijn, Vrijdag 23 september werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Charlotte Zelders, voorzitter van het ANWB Fonds.

Op de foto van links naar rechts: Charlotte Zelders (Voorzitter ANWB Fonds) en Matthea Zeilstra (Schoolleider Auris de Taaltuin).
Foto: Arnaud Roelofsz

ANWB Verkeersplein

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen. 

Ervaring opdoen in veilige omgeving

Bij Auris de Taaltuin, speciaal onderwijs cluster II, voor kinderen van 4-12 jaar met een taalontwikkelingsstoornis, komen veel kinderen door de afstand tussen thuis en school met de taxi naar school. Hierdoor missen ze de dagelijkse ervaringen in het verkeer, in hun eigen wijk met de fiets of lopend. Met het verkeersplein willen we die ervaring in het klein naar het schoolplein halen zodat onze leerlingen spelenderwijs en met verkeerslessen kunnen leren om zich op een veilige manier in het echte verkeer te bewegen.

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen