Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Zeeland

Basisschool De Statie in Sas van Gent

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Zeeland is Basisschool De Statie in Sas van Gent, Woensdag 28 september werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Paul Geertman van de ANWB.

Op de foto van links naar rechts: Jeroen de Buck (Wethouder), Sander Capello (Directeur De Statie), Fleur (Groep 5), Sjoerd Sanders (Bestuurder Elevantio) en Paul Geertman (ANWB)
Foto: Vera Claessen

ANWB Verkeersplein

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen. 

Goed voor het zelfvertrouwen

"Met dit verkeersplein dragen we bij aan het zelfvertrouwen van de kinderen, zodat ze zelf zekerder zijn voor de route naar school en thuis", vertelt Sander Capello directeur bij de school. "Zo werken we samen om de verkeersveiligheid rondom de school en te vergroten".

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen